Összhangban az Univerzummal

 

 

Asztroflow önismereti workshop

 

Asztrológia – Spiritualitás – Önismeret

 

 

Spirituális / önismereti úton jársz?

Érdekel, hogy a kozmikus hatások hogyan befolyásolják életünket?

SZERETNÉD ÉRTENI ÉS ANNAK MEGFELELŐEN MEGÉLNI A JELEN IDŐMINŐSÉGET?

 

 

Tarts velünk a felfedező úton, ahol az asztrológia segítségével nyerünk bepillantást az Univerzum aktuális jelenségeibe! A workshop során beleérzünk, saját bőrünkön is megtapasztaljuk a számunkra érzékelhető hatásokat, lesz lehetőség megérteni, megbeszélni az időszakunkra jellemző nagyon erős, akár sorsfordító erőhatásokat. A nagy egészről az egyénre fókuszálunk, hogy iránymutatást kapjunk arra vonatkozóan, hogy a te egyéni életedben mivel van dolgod, milyen transzformációs lehetőségek nyílnak számodra!

 

A workshop vezetői:

 

Szabó Ildikó Eszter                                                                       Szabó Sára

asztrológus, művészetterápiás foglalkozásvezető                        pszichológus, pszichodráma vezető

Tel: +36303277983;                                                                           Tel: +36704102471;
E-mail: arnyekesfeny@yahoo.com                                                 E-mail: szabosaraphd@gmail.com  

 

********************************************************

 

Ha mindez felkeltette az érdeklődésedet, olvasd tovább, hogy miről is van szó…:

 

Az elmúlt időszak olyan, a mi életünkben szokatlan eseményt hozott, ami a világon mindenkit érint. 

Elindult egy fertőzés - természetesen vagy mesterségesen kreálva -, amely a hozzá kapcsolódó szabályok, tiltások révén egészen rendhagyó helyzetet alakított ki a Világban és a Személyes terünkben - mikro és makrokozmoszban kiben félelmet, kiben lázadást, kiben csendes befelé figyelést,és még számtalan, néha zavaros érzelmi reakciót elindítva. 

Van, aki eddig az élete átrendezésére használta fel, pozitív értelemben, mások nagyon nehéz helyzetbe kerültek anyagilag, elvesztették állásukat, beletört a kapcsolatuk, váratlan súlyos betegséget élnek meg, és még sorolhatnánk.

Alapvetően 2 nagy csoportra oszlik a társadalom: a szabálykövetők és szabadságukért fellázadók csoportjára.

 

A jelenség legdrámaibb következményei: a félelem (van, akinél pánik), az elszigetelődés családtól, barátoktól, az egyedüllét/ elhagyatottság, bizonytalanság, az egymással szembeállított társadalom robbanékony feszültsége.. 

 

A folyamat maga asztrológiai szempontból előre jelezhető volt, ahogyan az is, hogy ennek itt még közel sincs vége. Sajnos vagy nem, a helyzet fokozódni fog az elkövetkező hónapokban, és egyéni/ társadalmi szinten is elvisz a tűréshatárig, de valószínűleg még azon is túllép. Egy olyan tetőzés látható asztrológus szemmel, ami december-január idején olyan folyamatot, hatást jelent, melyre nem lehet példát találni az emberiség újkorában. Nehezebb állás jelzi a megjelenő minőséget, mint ami a világháborúk vagy a pestis idején megjelent.

 

A dolgokat azonban egyáltalán nem csak negatívan lehet megélni, de az átfordításra is lehetőség van - soha nem volt még erre nagyobb szükség, mint most. Ez nem azt jelenti, hogy nem történik meg velünk és a körülöttünk lévő világgal a nehézség, hanem azt, hogy milyen következtetést vonunk le az eseményekből, és annak alapján milyen változás irányába fordítjuk az életünk szekerét, és a világunk sorsát.

 

A kérdés tehát a reakció, és nem az esemény jellege. A tét a mi viselkedésünk, a mi reakciónk iránya.

Ez a következmény pedig befolyásolható: asztrológiailag látható a folyamat helye, erőssége a mi személyes életünkben, látható az életterület, amelyre hatást gyakorol (rendszerint ott, ahol régóta "fáj a cipő"), és a személyiségtípusból előre jelezhető a legvalószínűbb reakció.

Tegyünk ehhez hozzá még egy olyan módszert, ami képes élővé tenni a folyamatot, megéreztetni velünk a számunkra fontos üzenetét, és oldani, befolyásolni a reakciónkat - már az események bekövetkezte előtt.

Tegyük hozzá, hogy nem egyedül mész át a présen, hanem egymást segítve, erősítve haladunk.

Természetesen jöhet újra a maradj otthon/maszkban vagy sehogy időszak is, ami rugalmasságot kíván minden résztvevőtől.

 

Ebben a workshop-ban integráljuk az asztrológiát csoportos önismereti módszerekkel (pszichodráma, rendszerállítás), fókuszálva erre a COVID által sújtott időszakra. Minden résztvevő saját bőrén és szemén keresztül lát rá a világszintű folyamatra, majd lehetősége lesz megélni azt, hogy mi történik ez idő alatt a saját fizikai és lelki életében - eszközt adunk közben ahhoz, hogy bármi is történik, az oldást/könnyítést kapjon. Mert azt ugyan nem kerülhetjük el, hogy megéljük, de nagyon nem mindegy hogy hogyan: magára hagyva, egyedül, vagy közösen fel/rádolgozva.

Hogy még teljesebb legyen a belső folyamat, bevonjuk a művészetterápiát a munkába, és befelé figyelő relaxációval/meditációval tesszük teljessé a megértést, és transzformációt.

Mindazok, akik velünk tartanak erre kapnak esélyt ebben a csoportban.

 

Kereteink:

Dátum: 2020.10.10. szombat

Idő: 9.00-16.00 (a pontos befejezés folyamttól függően módosulhat) Minden eszközt biztosítunk.

Helyszín: 1115 Budapest, Tétényi út 36/A  6.emelet 21. ajtó

Részvételi díj: 15 000 Ft. 

Jelentkezni a részvételi összeg felének (7500Ft) utalásával lehet bármelyik csoportvezetőnél.

 

 

Női önismereti táborunkat

Áramolni az élettel

avagy a tökéletlenség művészete –

címmel

2019. július 24-28. tartjuk

Magyarpolányban

Az élet természetes és spontán változások sorozata.

Ne állj ellen nekik, mert az csak bánatot okoz.

Hadd legyen a valóság valóság.

Hadd folyjanak a dolgok természetesen előre, amilyen úton csak akarnak.”

Lao-Ce

Női létünk tele van változással. Mikor úgy tűnik, szusszanhatunk egyet, a pillanatnyi állandóság tovaszállt, és az életfolyam új hulláma már érezhető, újra lendületet veszünk… lehet, hogy ezen a hullámon most úgy jutunk át, hogy alábukva megvárjuk, míg átível felettünk, vagy engedjük magunkat sodorni, hullámlovasként siklunk felette, vagy kalandorként beleugrunk a tarajos hullám kellős közepébe. Bárhogy is történjék, nem maradunk ott, ahol előtte voltunk, már valami más van, valami új. Az új azonban gyakran nem egyezik az előzetes vágyakozásunkkal, esetleg teljesen máshol bukkanunk felszínre, mint ahol hittük. Mit kezdünk ezzel?

 

Táborunkban integratív eszköztárral azon dolgozunk, hogy felismerjük és feltárjuk valóságunkat úgy, ahogy van, önbecsapás nélkül, megvizsgáljuk és megérintsük tökéletlenségeit. Ahogy a japán esztétika magában foglalja a tökéletlenség szépségét, vagy a törött kerámiát arannyal javítja, mert a tárgy történetéhez hozzá tartozik a törés és a javítás is, mi is így bánunk most távolról sem tökéletes életünkkel.

Megvizsgáljuk tökéletességhez való viszonyunkat: vajon vágyunk rá (legalább titkon), kíméletlenek vagyunk önmagunkkal miatta, vagy inkább másokkal vagyunk kíméletlenek, megvalósítható mindez egyáltalán az emberi életben? Mivel lehet összefüggésben?

Feldmár András válasza a szeretet hiánya:

„Miért akarna valaki tökéletes lenni? Ezt megint összekeverik a szeretettel. Ha engem szeretnek, akkor eszembe sem jut, hogy tökéletes akarok lenni. Csak akkor akarok tökéletes lenni, ha nem szeretnek. Mert ekkor van remény, hogy majd szeretni fognak, ha tökéletes leszek.”

 

Keressük saját válaszainkat, szeretettel javítgatjuk életünket… addig jutunk ebben, ameddig most lehet!

 

 

 

A táborok helyszíne:  Magyarpolány, Petőfi utca 40.

                            

 

Szállásrendelés: www.polanyinfo.hu

Étkezés: reggeli-ebéd-vacsora rendelhető (vegetariánus is)

Jelentkezés a táborvezetőknél!

 

dr. Szabó Sára                                              dr. Kühn Linda

+36 70 410 2471                                           +36 20 216 8543

 

 

 

 

Őseim ereje

100 órás önismereti csoport

Az őskor útját birtokolva s a jelenkort általa megragadva

rálátni mindennek eredetére:
ez az Út vezető füzére.

 /Lao-Ce: Tao Te King/

Lelkünknek éppolyan végtelen múltja és emlékezete van, mint a testünknek. A „magodban” benne van őseid élete, a te életed, s benne rejlik a beláthatatlan jövendő lehetősége is (Müller Péter).

Őseink mentális és emocionális magvakat ültetnek el bennünk - magvakat, amelyek velünk együtt fejlődnek és növekednek. Egyes családokban ezek a szeretet, a tisztelet és a függetlenség magvai. Sok más családban azonban a félelemé, a kényszeré és a bűntudaté  (Susan Forward).

Ezeknek a magoknak a feltárására, kibontakoztatására, vagy éppen átdolgozására, és régóta hordozott terhek letételére hívunk most integratív önismereti csoportunkba.

Honnan tudjuk, hogy egy nehézség feloldása a családi rendszerben keresendő? 

Vannak olyan elakadásaink, amelyek nehezebbnek bizonyulnak másoknál, amik saját élettörténetünkből nem érthetőek. Ha ezeknek nyomába eredünk, találunk nagyon hasonló családi történetet, vagy olyan mintát, fogadalmat, tiltást, aminek a következménye nagyon hasonlít a mi helyzetünkhöz.

Csak néhány példa: a legkisebb gyerek gondoskodik a szülőkről, család és hivatás között választani kell, úgy lehet túlélni, ha megtagadom magam (vallásom, származásom). Mindezek ismétlődő mintázatokat hozhatnak létre a családi rendszerben, amelyek átdolgozása sok belső munkát kíván.  Ha azon tűnődsz, vajon neked való-e ez a csoport, gondold át, amit szüleid és nagyszüleid életéről tudsz, egyelőre nem kell tovább menned…

Célunk a csoportban, hogy dolgozzunk azért, ami Goethe szerint „a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk”, és talán legtöbb, amit magunknak adhatunk: „gyökerek és szárnyak”.

Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Kellenek a szárnyak. Megmutatják nekünk a képzelet végtelen horizontjait, elvisznek minket az álmainkhoz, elvezetnek távoli helyekre (Paulo Coelho).

Módszerek tekintetében integrációra törekszünk, alkalmazzuk a művészetterápia eszköztárát: dolgozunk imaginációval, mesével, agyaggal, akvarellel és a kreatív alkotás különféle technikáival. Segítségül hívjuk a pszichodráma, genodráma, asztrológia, valamint a család- és rendszerállítás eszközeit.

 

A munkában kísérőid lesznek:

dr. Szabó Sára Gizella

Szabó Ildikó Eszter

Pszichológus, Integratív Hipnoterapeuta
Pszichodráma vezető

Egyéni önismereti munka vezető
Művészetterápia hallgató, asztrológus

A csoport keretei:

A csoport tervezett időpontjai: 2018: nov. 10, dec. 8.

                                                     2019: jan. 19., febr. 16, márc. 15-16-17, ápr. 13, máj. 11, júni. 1.

Minden nap 10.00-18.00 dolgozunk
Részvételi díj: 13.000 Ft/nap
Jelentkezési díj: 5000 Ft (mely beleszámít az első alkalom költségébe)
Helyszín: 1136 Budapest, Balzac u. 39. Félemelet 2. Kapucsengő: 5
Zárt csoportban dolgozunk, mivel az elmélyült munkához elengedhetetlen a bizalom. A harmadik alkalomig van lehetőség eldönteni, hogy szeretnél-e velünk dolgozni, ezt követően új tagok már nem csatlakozhatnak, és a csoport működése érdekében a hiányzásokat is fizetni kell.

                                                                                                                         

Lélekemelő estekről

 

 

"A teljesség igénye elfojthatatlan.

 

 

A töredék, az alaktalanság valamiképpen, kiegészülni törekszik bennünk."

Pátzai Pál

 
 

Meditáció és kreatív alkotás

                                    egy este önmagadért, teljességedért

                                                                                     spirituális emelkedésedért!

 

 
Az elmúlt években különböző tematikájú csoportok vezetése során azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb szükség a töltődésre, megpihenésre, „léleksimogatásra”, szép megtapasztalásra, felemelő élményekre van. Így jött idén a Lélekemelő estek meghirdetésének a gondolata. A pszichológiában gyakran ásunk a dolgok mélyére, keressük a traumákat, fájdalmak gyökerét, ez alkalommal úgy döntöttem, felfelé indulunk! Nem leásni, átszenvedni, hanem az egész rendszert „megemelve” rendezettséggel, szeretettel, magasabb rezgésre hangolni, és az öngyógyító folyamatok aktivizálására bízni a változást.
Az emelkedés eszközei: meditáció, zene, képek, versek, mesék - amit az adott estére ráhangolódva lélekemelőnek érzek - és ezek ihletésére saját alkotásaink pasztellel, festékkel, agyaggal. A legfontosabb elem pedig az elfogadó közösség, amiben egy estére összegyűlünk.
 
Az esten való részvétel nem igényel semmilyen előképzettséget sem művészetben sem önismeretben. 
Ha szeretnél egy estét saját lelki töltődésedre szánni, szeretettel várlak!
Az est menete:
Megérkező kör: amit fontosnak tartasz magadról, illetve amiben szükséged van energiára, töltésre, segítségre – amennyit ebből szívesen megosztasz, semmi sem kötelező
Saját fényed (gyertyád) meggyújtása
Meditáció (változó témájú: zenére, versre, vezetett belső képre stb)
Alkotás
Megosztás az alkotásokról
Zárókör
 
Hozz magaddal: Nyitottságot a lélek és spiritualitás dolgai iránt és kényelmes, földön ülős ruhát.
Lesz: jógaszőnyeg, ülőpárnák, tea, kávé, víz, alkotáshoz szükséges eszközök
Részvételi díj: adomány alapú, saját lehetőségeid és jó érzésed alapján
Csoportlétszám: max. 6-8 fő

 

 

 

 

A következő est témája:

Gyógyító tér meditáció

Meditációnkban a rendszerünk öngyógyító folyamatinak aktivizálására törekszünk, és kérünk hozzá segítséget a szellemi térből. 
Kinek-kinek saját hite és világnézete szerinti teret és segítőt van lehetőség erre behívni, a vezetés során ezt tiszteletben tartom! 
 
Mit adok?
Előzetesen tisztított és védett teret,
lehetőséget a meditációra,
lehetőséget a kreatív alkotásra és
a kiscsoportos együttlétre.
 
Mit hozzál?
Tiszta szándékot saját fejlődésed előegítésére,
kényelmes ruhát.
 
Kinek ajánlom?
ha testileg, lelkileg, szellemileg fáradtnak, leterheltnek érzed magad
ha nyitottnak érezi magad arra, hogy szellemi gyakorlatokkal teremts rendezettséget.
 
Fontos: A meditáció nem helyettesít orvosi diagnózist vagy kezelést, de jó kiegészítője lehet a terápiának!
 

Az est időpontja: 2019. szeptember 18.

18.00-20.00

Helyszíne: 1115 Budapest, Tétényi út 36/A 6. elemet 21. ajtó