Női önismereti táborunkat

Áramolni az élettel

avagy a tökéletlenség művészete –

címmel

2019. július 24-28. tartjuk

Magyarpolányban

Az élet természetes és spontán változások sorozata.

Ne állj ellen nekik, mert az csak bánatot okoz.

Hadd legyen a valóság valóság.

Hadd folyjanak a dolgok természetesen előre, amilyen úton csak akarnak.”

Lao-Ce

Női létünk tele van változással. Mikor úgy tűnik, szusszanhatunk egyet, a pillanatnyi állandóság tovaszállt, és az életfolyam új hulláma már érezhető, újra lendületet veszünk… lehet, hogy ezen a hullámon most úgy jutunk át, hogy alábukva megvárjuk, míg átível felettünk, vagy engedjük magunkat sodorni, hullámlovasként siklunk felette, vagy kalandorként beleugrunk a tarajos hullám kellős közepébe. Bárhogy is történjék, nem maradunk ott, ahol előtte voltunk, már valami más van, valami új. Az új azonban gyakran nem egyezik az előzetes vágyakozásunkkal, esetleg teljesen máshol bukkanunk felszínre, mint ahol hittük. Mit kezdünk ezzel?

 

Táborunkban integratív eszköztárral azon dolgozunk, hogy felismerjük és feltárjuk valóságunkat úgy, ahogy van, önbecsapás nélkül, megvizsgáljuk és megérintsük tökéletlenségeit. Ahogy a japán esztétika magában foglalja a tökéletlenség szépségét, vagy a törött kerámiát arannyal javítja, mert a tárgy történetéhez hozzá tartozik a törés és a javítás is, mi is így bánunk most távolról sem tökéletes életünkkel.

Megvizsgáljuk tökéletességhez való viszonyunkat: vajon vágyunk rá (legalább titkon), kíméletlenek vagyunk önmagunkkal miatta, vagy inkább másokkal vagyunk kíméletlenek, megvalósítható mindez egyáltalán az emberi életben? Mivel lehet összefüggésben?

Feldmár András válasza a szeretet hiánya:

„Miért akarna valaki tökéletes lenni? Ezt megint összekeverik a szeretettel. Ha engem szeretnek, akkor eszembe sem jut, hogy tökéletes akarok lenni. Csak akkor akarok tökéletes lenni, ha nem szeretnek. Mert ekkor van remény, hogy majd szeretni fognak, ha tökéletes leszek.”

 

Keressük saját válaszainkat, szeretettel javítgatjuk életünket… addig jutunk ebben, ameddig most lehet!

 

 

 

A táborok helyszíne:  Magyarpolány, Petőfi utca 40.

                            

 

Szállásrendelés: www.polanyinfo.hu

Étkezés: reggeli-ebéd-vacsora rendelhető (vegetariánus is)

Jelentkezés a táborvezetőknél!

 

dr. Szabó Sára                                              dr. Kühn Linda

+36 70 410 2471                                           +36 20 216 8543

 

 

 

 

Őseim ereje

100 órás önismereti csoport

Az őskor útját birtokolva s a jelenkort általa megragadva

rálátni mindennek eredetére:
ez az Út vezető füzére.

 /Lao-Ce: Tao Te King/

Lelkünknek éppolyan végtelen múltja és emlékezete van, mint a testünknek. A „magodban” benne van őseid élete, a te életed, s benne rejlik a beláthatatlan jövendő lehetősége is (Müller Péter).

Őseink mentális és emocionális magvakat ültetnek el bennünk - magvakat, amelyek velünk együtt fejlődnek és növekednek. Egyes családokban ezek a szeretet, a tisztelet és a függetlenség magvai. Sok más családban azonban a félelemé, a kényszeré és a bűntudaté  (Susan Forward).

Ezeknek a magoknak a feltárására, kibontakoztatására, vagy éppen átdolgozására, és régóta hordozott terhek letételére hívunk most integratív önismereti csoportunkba.

Honnan tudjuk, hogy egy nehézség feloldása a családi rendszerben keresendő? 

Vannak olyan elakadásaink, amelyek nehezebbnek bizonyulnak másoknál, amik saját élettörténetünkből nem érthetőek. Ha ezeknek nyomába eredünk, találunk nagyon hasonló családi történetet, vagy olyan mintát, fogadalmat, tiltást, aminek a következménye nagyon hasonlít a mi helyzetünkhöz.

Csak néhány példa: a legkisebb gyerek gondoskodik a szülőkről, család és hivatás között választani kell, úgy lehet túlélni, ha megtagadom magam (vallásom, származásom). Mindezek ismétlődő mintázatokat hozhatnak létre a családi rendszerben, amelyek átdolgozása sok belső munkát kíván.  Ha azon tűnődsz, vajon neked való-e ez a csoport, gondold át, amit szüleid és nagyszüleid életéről tudsz, egyelőre nem kell tovább menned…

Célunk a csoportban, hogy dolgozzunk azért, ami Goethe szerint „a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk”, és talán legtöbb, amit magunknak adhatunk: „gyökerek és szárnyak”.

Kellenek a gyökerek: van egy hely a földön, ahol megszületünk, megtanulunk egy nyelvet és fölfedezzük, hogyan boldogultak őseink a nehézségekkel. Kellenek a szárnyak. Megmutatják nekünk a képzelet végtelen horizontjait, elvisznek minket az álmainkhoz, elvezetnek távoli helyekre (Paulo Coelho).

Módszerek tekintetében integrációra törekszünk, alkalmazzuk a művészetterápia eszköztárát: dolgozunk imaginációval, mesével, agyaggal, akvarellel és a kreatív alkotás különféle technikáival. Segítségül hívjuk a pszichodráma, genodráma, asztrológia, valamint a család- és rendszerállítás eszközeit.

 

A munkában kísérőid lesznek:

dr. Szabó Sára Gizella

Szabó Ildikó Eszter

Pszichológus, Integratív Hipnoterapeuta
Pszichodráma vezető

Egyéni önismereti munka vezető
Művészetterápia hallgató, asztrológus

A csoport keretei:

A csoport tervezett időpontjai: 2018: nov. 10, dec. 8.

                                                     2019: jan. 19., febr. 16, márc. 15-16-17, ápr. 13, máj. 11, júni. 1.

Minden nap 10.00-18.00 dolgozunk
Részvételi díj: 13.000 Ft/nap
Jelentkezési díj: 5000 Ft (mely beleszámít az első alkalom költségébe)
Helyszín: 1136 Budapest, Balzac u. 39. Félemelet 2. Kapucsengő: 5
Zárt csoportban dolgozunk, mivel az elmélyült munkához elengedhetetlen a bizalom. A harmadik alkalomig van lehetőség eldönteni, hogy szeretnél-e velünk dolgozni, ezt követően új tagok már nem csatlakozhatnak, és a csoport működése érdekében a hiányzásokat is fizetni kell.